In Memoriam: Majoor Bosshardt (1913 – 2007)

AMSTERDAM – Majoor Bosshardt is maandag 25 juni 2007 op 94-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Amsterdam. Dat heeft het Leger des Heils bekendgemaakt. Bosshardt was decennialang het boegbeeld van het Leger. Hoewel zij luitenant-kolonel was, bleef zij voor het volk altijd ‘majoor Bosshardt’.

Begin vorig jaar werd duidelijk dat de gezondheid van Bosshardt achteruit ging. “Ik hoop de lente nog te halen”, zei ze toen in De Telegraaf. “Dan wil ik in de tuin van de zon genieten.” Ze liet ook daarna weten er vrede mee te hebben als de dood zou komen.

Het Leger des Heils heeft een digitaal condoleanceregister geopend: www.majoorbosshardt.nl.

Zaterdag 30 juni vondt de uitvaart plaats voor deze grote vrouw. De kist met het stoffelijk overschot van de  overleden ‘majoor’ Bosshardt van het Leger des Heils maakte op die dag, voorafgaand aan de uitvaart, een rondrit door de Amsterdamse binnenstad. De stoet passeerde diverse locaties waar de luitenant-kolonel heeft gewoond en gewerkt. In de route waren ook ’De Goodwillburgh’, waar de ’majoor’ tot haar overlijden heeft gewoond, en ’Het Rapenburg’, waar zij tijdens de oorlog in een kindertehuis heeft gewerkt, opgenomen. Van daaruit ging tocht via de Weesperstraat, de Eerste Oosterparkstraat en de Beukenstraat naar het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Oosterparkstraat.

Rond 12.15 uur vertrok vanaf daar de officiële rouwstoet naar de Koningskerk aan de Van ’t Hofflaan. De Amsterdam Staff Band, de nationale brassband van het Leger, ging voorop. Achter de rouwauto volgden dan de Amsterdam Staff Songsters, het nationale zangkoor van de liefdadigheidsorganisatie.

Dienst

Rond 13.00 uur volgde in besloten kring een dienst in de Koningskerk, waarna het stoffelijk overschot van de ‘majoor’ in het speciale Leger des Heils-graf op begraafplaats ‘De Nieuwe Ooster’ werd bijgezet. Dat laatste gebeurde eveneens in besloten kring. De uitvaart had een ingetogen karakter.

Bekijk een korte video over het heengaan van ‘Majoor’ Bosshardt.

  Speciale “Strijdkreet”! Klik erop om te lezen.

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.