Safe Sex Zone: wassen neus!

In deze dagen waarin wij het Oude gedenken en het Nieuwe hoopvol tegemoet zien en menigeen natuurlijk goede voornemens heeft èn ik jullie allemaal het allerbeste wil toewensen voor het komende nieuwe jaar 2011, wil ik jullie ook alvast een goed voornemen voorstellen…

Op 1 december jongstleden was het Wereld Aids Dag, een dag om stil te staan bij de vele slachtoffers van deze afschuwelijke ziekte. In aanloop naar deze datum werd in de media bekend, dat het aantal HIV-patienten weer dramatisch toeneemt. Wie de vele Veilig-Vrijen-campagnes kent en en enorme aandacht voor dit item staat dan toch wat raar te kijken. Slaan die campagnes niet aan? Is men horende doof en ziende blind? Dat zelfs de Paus het condoom-issue durft aan te snijden is in die zin hoopgevend. Helaas werd hij in homo-kringen wat al te enthousiast aangehaald en was men in behoudende RK-kringen er als de kippen bij om diens uitspraken te relativeren. Hoe moeilijk is het toch om open te zijn over en ontvankelijk te zijn voor seksualiteit. Het zou veel leed hebben helpen voorkomen.

Hoe je het ook wendt of keert: AIDS komt het meest voor onder homoseksuelen en dus moeten die massaal aan het condoom. Dat homo-echtparen dat niet altijd doen is logisch (want het is veel lekkerder!), mits men eerlijk is naar elkaar toe in een relatie. Heeft men een open relatie, waarin men van elkaar weet, dat er ‘naast de pot gepiest’ wordt, dan moet het condoom altijd (onder elkaar) verplichte ‘kost’ zijn.

Met deze wetenschap is men jaren geleden begonnen met zogenaamde Safe Sex Zones in te richten in homosauna’s, -clubs en overige -gelegenheden. Dat houdt in: gratis verstrekking van condooms en glijmiddel, voorziet de locatie de bezoekers van informatie en voorlichting over veilige seks en neemt de eigenaar van de locatie omgevingsmaatregelen, zoals een wasgelegenheid en voldoende verlichting (jawel!) in de darkroom.

Zelfs op parkeerplaatsen die meer of minder bekend staan als homo-ontmoetingsplekken is geregeld een Safe Sex-team te vinden die met voorlichting en condooms aldaar mannen aanspreken om Safe Sex onder de aandacht te brengen.

Wie het standpunt van menig kerkelijk leider kent, zal hen al snel koppigheid verwijten. Terecht! Wie de schokkende cijfers van het stijgend aantal HIV-geinfecteerden ziet, kan niet anders dan concluderen, dat het met de koppigheid in de homowereld in ieder geval óók goed gesteld is! Die Safe Sex Zones met info, condooms, glijmiddel en meer verlichting stellen geen flikker (sic!) voor, als de homo’s niet bereid zijn om hun gedrag drastisch te veranderen èn als menig eigenaar van bovengenoemde homo-uitgaansgelegeheden niet bereid is de bare-back-pornofilms (films waarin zichtbaar zonder condoom wordt geneukt) uit zijn videoruimtes te verbannen.

Het zou een mooie discussie zijn: de (hier in het Westen peperdure)AIDS-remmers en overige behandelingen uit het Ziekenfonds halen, omdat jezelf een eikel bent als je HIV/AIDS oploopt, net zoals zovelen de mening zijn toegedaan dat verstokte rokers met longkanker niet langer uit het Ziekenfondspakket de medicijnen/behandelingen vergoed mogen krijgen…..

Zo, de toon is gezet! Zalig Nieuwjaar!

(gepubliceerd in de opgeheven DITO van COC-Zeeland)

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.