“Herinner U de namen, Heer….”

Op 2 november werd in katholieke kerken stilgestaan bij de overledenen van het afgelopen jaar (Allerzielen); op zondag 20 november (de laatste zondag van het kerkelijk jaar) was dat het geval bij de protestanten.

Dat zijn beladen dagen, want gemis van dierbaren kan lang duren, zo niet voor altijd een lege plek geven in iemands leven. Het is goed om stil te staan bij het gemis van heden, dankbaar terug te denken aan het verleden, maar ook: hoopvol en met een nieuwe blik naar de toekomst kijken.

Met onderstaande foto doe ik net het omgekeerde en daarom zet ik deze bijdrage toch maar onder de categorie Humor en niet onder In Memoriam. Op het bedrijf waar ik werkzaam ben zijn ratten en muizen geen huisdieren, maar ongedierte en die worden er met veel middelen bestreden. Marianne Thieme moet maar niet komen kijken….lol… Deze doden worden niet lang herinnerd en laten zelden lang een lege plek achter in iemands leven.

Begin 2011 werden alle loodsen afgeplakt en korte tijd met stikstof gevuld om zo alle ongedierte te doden. Bij de opruiming werden kruiwagens vol geraapt en afgevoerd. Maar nog steeds duikt er onverwacht een lijk op, zoals deze rat. Hij keek met koppie en steunend op z’n twee voorpootjes nog over de rand van de kist, maar legde toen het loodje. Deze rat krijgt hier een uitzondering met deze virtuele gedenkplaats, al weet ik niet zijn naam.

Dode rat aangetroffen op 14 oktober 2011. R.I.P.

De vergane glorie van een rat. Fotograaf: Arjan Schotanus (www.fotorunner.nl). Klik op de ratfoto om naar zijn website te gaan.

En zo is het een dierlijk voorbeeld van de tekst die de priester uitspreekt als hij je op Aswoensdag (daags na Carnaval) het Askruisje geeft:

Gedenk oh mens dat gij stof zijt en tot stof zult wederkeren.

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.