Paus: homohuwelijk is bedreiging voor de mensheid

Het Rooms-Katholiek kerkelijk standpunt inzake homoseksualiteit is genoegzaam bekend. Ook de verontwaardiging die dat iedere keer oproept binnen de eigen Kerk en maatschappij. Daarom deed een tijdje geleden de firma Benneton wat terug met een originele anti-haat-campagne, waarover dus het Vaticaan weer viel. Het is allemaal net kat-en-muis-spel. Mag ik effe met die van Benneton?

En voor het geval je het nog niet had meegekregen van wat er in de titel staat:

Volgens Paus Benedictus XVI is het homohuwelijk een bedreiging voor het gezin, en zo voor de “toekomst van de mensheid zelf”. De paus zei dit maandag in een toespraak voor de diplomaten van het Vaticaan, waarin de paus economische en sociale thema’s besprak en vooral aandacht had voor de opvoeding van kinderen, waarvoor volgens hem een traditioneel gezin van man en vrouw onontbeerlijk zijn.

De opvoeding van de jeugd is volgens de paus een centrale factor in de weg naar vrede. Die opvoeding moet beginnen in het gezin dat gebouwd is op het het huwelijk van man en vrouw en dat open staat voor het doorgeven van het leven. Deze “kiemcel van iedere samenleving” heeft dringend wettelijke bescherming nodig, aldus Benedictus XVI.

“Dit is niet zomaar een eenvoudige sociale conventie, maar een fundamenteel pijler van elke gemeenschap. Een beleid dat het gezin ondermijnt, bedreigt de menselijke waardigheid en de toekomst van de mensheid zelf”, voegde hij eraan toe.

De paus verwees daarmee onder meer naar het homohuwelijk en de liberalere abortuswetgeving in steeds meer landen. Het Vaticaan en haar vertegenwoordigers protesteren al langer tegen de legalisatie van het homohuwelijk overal ter wereld.

De Rooms-katholieke Kerk verkondigt al jaren dat homoseksuele neigingen op zich niet zondig zijn, maar ‘de daad’ wel, en dat kinderen in een ‘traditioneel gezin’, met vader en moeder dus, moeten opgroeien.

De Paus had nog meer te vertellen, maar dat doet hier niet ter zake.

Elke discussie hierover met de (verkondigers van de) Kerkleer slaat stuk op de Roomse pantsering ervan. Niet doen dus! Ben je homo? Ben je gelovig? God kijkt verder dan de Paus! Ben je RK? Lekker blijven! Niks mis met deze religieuze uiting van het geloof, alleen sommige leden van het grondpersoneel deugen niet.

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.