“Yes, they can !”

Senator Obama was er grotendeels voor. Maar het standpunt van president Obama was altijd ‘evolving’, ofwel in ontwikkeling. Tot 9 mei jongstleden, toen Obama zich, met de presidentsverkiezingen min of meer voor de deur, uitsprak vóór het in Amerika controversiële homohuwelijk. Historisch, want hij is de eerste Amerikaanse president die dat doet, al was vice-president Joe Biden hem vóór…!

Overigens zei (= link naar artikel in de Volkskrant) de president dat hij ‘persoonlijk’ voor het homohuwelijk is. Niet bekend is of hij er ook voor legalisering zal pleiten tijdens de Democratische campagne, maar het is onvoorstelbaar dat president Obama een ander standpunt inneemt dan ‘de mens’ Obama.

Politiek gekleurd? Ongetwijfeld, want de presidentsverkiezingen zijn weer in  aantocht. Om stemmen te trekken? Dat zal niet veel uitmaken want de Republikeinen, tegenstanders van het homo-huwelijk, hebben maar weinig homo’s onder hun aanhang.

Een statement? Ja, en wel één van ongekende omvang. Tenslotte is de President van Amerika één van de grote wereldleiders en zijn opmerkingen gaan maar aan weinig mensen voorbij. Daarom ook mag de homogemeenschap terecht juichen!

Maar vergeet NOOIT: ons eigen Nederland had op 1 april 2011, onlangs tien jaar geleden dus, de WERELDPRIMEUR! En hoe je ook over hem denkt: Job Cohen stak als de toenmalige burgemeester van Amsterdam zijn nek uit, hield ondanks kritiek zijn rug recht en verbond vier stellen van gelijk geslacht in het echt, als man/man en vrouw/vrouw.

Daar mogen wij TROTS op zijn!!

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.