Krachtig en positief signaal: Gay Pride Kerkdienst

Ieder jaar weer wordt aan het einde van de 9-daagse Gay Pride-feesten in Amsterdam een indrukwekkende kerkviering verzorgd door de Protestantse Kerk Amsterdam in samenwerking met LKP. Hiermee wordt een lange week van feest, saamhorigheid, workshops, openheid en vriendschap afgesloten door samen te zingen, te bidden, te luisteren, na te denken en stil te zijn. Stadspredikant Abeltje Hoogenkamp zegt dat de kerk daarmee een krachtig en positief signaal wil afgeven: homo’s en lesbiennes zijn welkom in de kerk:

Amsterdam telt zo’n honderdduizend homo’s en lesbiennes. De stad wordt er door gekleurd. Sommige homo’s hebben hun geboorteplaats verlaten om in de hoofdstad zichzelf te kunnen zijn. Tegelijkertijd tref ik regelmatig mensen die denken dat zij vanwege hun seksuele oriëntatie niet welkom zijn in de kerk. Dit is een uitgelezen kans om te laten zien: die kerk is er dus ook voor jou, je bent meer dan welkom.

Ook dit jaar verlenen verschillende bekende en minder bekende mensen hun medewerking! Zo verzorgt Arie Boomsma, bekend KRO-coryfee, de schriftlezing en zal Sicco Claus (Oud-Katholiek en docent filosofie/levensbeschouwing) de overweging houden. De Liturgie is in handen van ds Hantie Kotzé en ds Ranfar Kouwijzer, studentenpastor in Amsterdam. De dienst zal muzikaal worden opgeluisterd door Pro-Gay-directeur Irene Hemelaar. En er is een doventolk aanwezig van het Roze Gebaar!

Na de dienst kun je uitgebreid kennismaken en napraten onder het genot van koffie met bekende en onbekende kerkgangers in de prachtige grachtentuin.

Details:

Zondag 5 augustus, 12:00 uur (inloop vanaf 11.30 uur), Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam. Organisatie: Protestantse Kerk Amsterdam / LKP

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.