Spotten of lachen?

Grappen en grollen met betrekking tot het geloof liggen soms erg gevoelig. Als je maar iets met de profeet Mohammed uithaalt in tekst of tekening is de moslimwereld vaak te klein voor alle kwade gevoelens en worden die ook buiten de moslimgrenzen ten toon gespreid en verwoord dan wel in (soms dodelijke) handelingen omgezet.

Het zou wat wezen als Christenen hetzelfde zouden doen wanneer een naakte Jezus aan het kruis afgeschilderd wordt als zijnde homo-erotisch (want zijn Goddelijke geslachtsdeel is dan zichtbaar) dan wel opwindend voor vrouwen.

Of stel dat er nogal wat Vaticaan-geheimen ‘gelekt’ wordt door een butler van de Paus en dat vervolgens wordt geconstateerd dat het lek gevonden is? En dat die gevonden ‘lekken’ wat humoristisch verbeeld worden? Gaan wij dan opnieuw moordend en plunderend vermeende doelen te lijf, met het kruis in de hand zoals Christenen dat in het verleden deden met de smoezelige Kruistochten? Of hebben wij iets geleerd van het verleden? ik hoop het en hoop hetzelfde voor onze Moslimbroeders, van wie er gelukkig slechts een handjevol helaas meer kwaad bloed zetten dan de overige vrome Allah-zoekers.

Wie kent wijlen Fons Jansen niet, die furore maakte met Roomsche grappen en grollen? Naar aanleiding van de Vaticaanse lekken denk ik dat hij smakelijk om bovenstaande voor- en achterzijde van het Duitse blad “Titanic” zou hebben gelachen, foto’s die inmiddels niet meer via internet verspreid mogen worden.

Waarvan dus acte….

GeenStijl publiceerde ook deze gewraakte afbeeldingen en voegde daaraan toe:

Oeps. Per ongeluk toch gedaan (gepubliceerd -E-). Commentaar van Titanic-hoofdredacteur Leo Fischer: “Die gele vlek op het gewaad van de paus verwijst helemaal niet naar een urinevlek, maar naar gemorste Fanta. Iedereen weet toch dat de paus een grote fan is van Fanta?”

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.