Bijzonder

Iedere mens krijgt vanaf zijn geboorte bepaalde talenten, eigenschappen en gaven mee. Gaande je weg door het leven komen die ‘geboortegaven’ naar boven drijven en kan het een uitdaging te zijn om die te gaan benutten. Het is voor jezelf of en voor je omgeving niet altijd gemakkelijk om jouw ‘geboortegaven’ te accepteren, laat staan er invulling aan te geven. Het geeft wel aan hoe bijzonder ieder persoonlijk is!

“Uit de kast” komen voor je geaardheid is al zoiets. Wie de gelijknamige KRO-serie van Arie Boomsma volgt, kan soms een brok in de keel krijgen zoals jonge holebi’s die schijnbaar hoge drempel overgaan. Menigeen van ons heeft die stap met een hogere of lagere moeilijkheidsgraad eveneens gemaakt. En eigenlijk moet een homo/lesbo die stap vaker maken in zijn/haar leven. Dat is nogal bijzonder aan het homoseksueel zijn. Ook best klote…

Onze Koningin heeft haar talenten ook volledig in de strijd gegooid om haar functie als staatshoofd zo goed mogelijk en met de grootst mogelijke plichtsbetrachting te volbrengen. Haar aankondiging kwam bijzonder onverwacht. Er was op dat moment een keer géén gespeculeer….. We zien er naar uit om op de Dam te staan om Beatrix uit te zwaaien en de nieuwe Koning te verwelkomen!

Een blikseminslag in het topje van de Sint Pieter in Rome bevestigde de donderslag van de aankondiging van de Paus om terug te treden, nu zijn gezondheid hem meer en meer in de steek laat. In ieder geval heeft hij met deze historische stap ook een moderne stap gezet. Bijzonder! Ook hij heeft getracht zijn talenten te gebruiken ten dienste van velen. Dat hij hierbij nogal eenzijdig belicht wordt is menselijk, maar wel jammer. Hopen op een progressieve paus is niet echt realistisch, maar Benedictus XVI alleen maar als slecht en homofoob bestempelen doet ook geen recht aan de realiteit.

Ons CHJC bestaat dit jaar 30 jaar! Bijzonder!! Al dertig jaren hebben talloze leden hun beste krachten gegeven om onze club uit te bouwen tot wat ze nu is. Er zijn talloze UCEA’s volgeschreven, samengesteld, opgemaakt en gelezen. Menig bestuurslid is gekomen en gegaan, zowel landelijk als regionaal. En dat alles onbezoldigd, met enthousiasme, plezier, soms ook met hoofdbrekens, problemen, stroeve intermenselijke contacten of tegenvallers. Vele activiteiten zijn op touw gezet op plaatselijk en landelijk niveau en daaraan is in de meeste gevallen veel vreugde beleefd. Wat zijn wij dan een bijzonder clubje!

En nog steeds zijn wij met elkaar onderweg. Op weg, samen, al dertig jaren lang, met wisselende tochtgenoten en enkelen al gedurende de gehele tocht! Samen op pelgrimstocht, op weg, elkaar dragen en verdragen, bemoedigen, troosten, blij maken, liefde delen. Samen. Óók die homo die “Uit de kast” komt, óók onze nieuwe Koning, óók de nieuwe Paus. Het spoor volgen van God, van Jezus, van grote en kleine voorbeelden, van elkaar, van jezelf…

Hoe zal het verder gaan? Blijft de papieren UCEA of gaan we over op digitaal? Blijft CHJC bestaan of is samenbundeling van krachten gewenst? Is er een fusie te zien in de glazen bol? Krijgen wij een ledenexplosie? Ik weet het niet. Wat ik wèl weet, is dat we deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij mogen laten gaan. Dat zal ook zeker níet gebeuren! We maken al 30 jaar samen een tocht, een pelgrimage naar een nieuwe wereld waarin ieder zichzelf mag zijn, zonder onderscheid, zoals God het heeft gewild, zoals Jezus het ons vóórleefde. Een bijzonder jaar 2013! En mag ik alvast een schot voor de boeg geven met een mogelijk feestthema?

Het spoor blijven volgen”

Alvast proficiat aan iedereen!

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.