Homo, geloof, kunst

Als gelovige homoseksueel ben ik vaak gespitst op kerkelijke zaken die raken aan (homo)seksualiteit, maar evenzo op aantrekkelijke kunstwerken. Als daarbij één of meerdere religieuze aspecten in verbeeld worden, dan is het al helemaal interessant. In kerkelijke kring is men altijd al gefascineerd door menselijk naakt (als sublimatie van de celibataire levensstaat van de geestelijkheid en/of de strenge kerkelijke moraal?) al werd naar de buitenwacht vaak een andere houding gesuggereerd. (klik HIER voor enige verduidelijking)

Niet dat ons huis dure kunst herbergt. Verre van dat! Toch lokt het wel om een keer een mooi aantrekkelijk kunstwerk aan te schaffen, al zijn er grenzen aan wat zoiets moet en voor ons mag kosten.

Galerie MooiMan in Groningen is als geen ander gespitst op mannelijke kunst, vaak erotisch getint, want erotiek is een essentieel onderdeel van de homocultuur. Via hun Facebook-pagina houden ze vele liefhebbers op de hoogte van nieuwe kunstwerken, kunstenaars en wisselende tentoonstellingen.

Bijgaande afbeelding van een Chinees kunstwerk is voor mij die prachtige schakeling van erotiek aan religie: “Fallen Angel” van kunstenaar Musk Ming.

Nee, ik heb geen aandelen van Galerie MooiMan, maar ben nog steeds onder de indruk van hun veelzijdigheid op kunstgebied binnen een toch selecte groep liefhebbers. Nieuwsgierig? Bekijk eens op je gemak de linken. Veel plezier!

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.