Gezegende Kerstdagen en Vredevol 2016 !

Onze Kerstkaart is ieder jaar weer een verrassing, niet alleen voor de ontvangers, maar ook voor ons! In de loop van het jaar wordt er plots een foto gemaakt, waarbij wij dan zeggen: “Dat zou wel eens iets voor de Kerst zijn!”

In mei 2015 was dat tijdens onze familiereis naar Luxemburg, vanwege het Gouden Huwelijkfeest van mijn schoonouders. Daar ergens, bij een waterval, tegen die rots, zo in dat voorjaarszonlicht, zo iel, zo kwetsbaar…

©Emmanuel & partner

Respect is geweldig, maar kwetsbaar. Vrede is kostbaar en tegelijk zo broos. Maar liefde bestaat altijd! Dàt preekte emeritus-dominee Wim Jansen tijdens de Roze Adventsviering van CHJC.
Liefde is veelkleurig, breder als de schrijvers van de Bijbel ons willen voorhouden. Liefde is een Godsgeschenk. Liefde is een regenboog, een belofte van God om nooit meer de mensheid te willen vernietigen. Als we de vernieling in gaan hebben we dat zèlf in de hand. Niet God!

God is Liefde! En daarom hebben wij de opdracht die liefde uit te dragen. In barmhartigheid, vergevingsgezindheid, respect en omzien naar elkaar. En de moed hebben om nieuwe wegen in te slaan, niet in wrok maar in dankbaarheid omzien naar wat achter ons ligt en reikhalzend uitzien naar wat vóór ons ligt. Die wens spreken wij uit in onze kerstkaart van dit jaar!

GEZEGENDE FEESTDAGEN !

 

Advertenties

Over Emmanuel
"Optimist tot in de kist!"

Reacties zijn gesloten.